İnterneti icat edenden Bir İcat Daha...


  İnterneti icat eden Windward Kleinrock, dijital alemini bilgisayar ekranlarından somut dünyaya taşıyacak yeni bir proje üzerinde çalıştığını söyledi.Kleinrock bu projenin, dijital teknolojinin duvarlarda, büroda, arabada ve tüm dünyada ortaya çıkmasını sağlama fırsatı vereceğini sözlerine ekledi.Cezire uydu kanalı Kleinrock’un bu teknolojiyi, başkalarının kimliğine bürünme, sahtekarlık ve virüs yayma gibi başka şekillerde kötüye kullanılmasında endişelerini dile getirdiğini söyledi.
  Kleinrock ayrıca dünya şebekesi internetin bu amaçlarda kullanılacağını tahmin etmediğini, tam aksine zamanında güven üzerine icat edildiğini söyledi.Kleinrock’un bu açıklaması, 29 Ekim 1969 tarihinde Los Angeles’ta bulunan Kaliforniya üniversite bilgisayarından Stanford Enstitüsü bilgisayarına ilk elektronik mesajı göndermesinin 40. Yıldönümü münasebetinde geldi.Milyonlarca kişinin bu başarıya ulaşmada katkı sağladıklarını belirten Kleinrock, L O G yazmaya çalışırken internet üzerinde yazılan ilk kelimenin L O olduğunu açıkladı. Ayrıca kelimenin ulaşıp ulaşmadığını görmek için Stanford Enstitüsünü telefonla aradıklarını, fakat G harfi ulaşmadan bilgisayarın bozulduğunu ifade etti.
  Kleinrock, o tarihi anda dünyanın yeni bir aşamaya gireceğini tahmin etmediğine işaret ederek, internetteki yeni programların bir çok yeni ayrıcalıklar taşıyacağını, insanları öğrenmeye ve olgun düşünmeye teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Kutusu

Son Konular

Okuyucular

Araç Gereç

Tüm Hakları Saklıdır - TeknoGrafya - Teknoloji Blogum..: İnterneti icat edenden Bir İcat Daha...
anarşik çocuksamurai jack